Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Eldugott helyek, melyekre figyelni kell - nagytakarítás a konyhában

A konyha napi takarításakor azokat a felületeket tisztítjuk és fertőtlenítjük ahol járunk, és amelyeken a napi munkafolyamatokat végezzük. A kórokozók nem is ezeken a helyeken tapadnak meg, hanem a zugokban, résekben, szekrények, berendezések alá-mögé-mellé hulló ételmaradványokban: minden olyan területen, ahol viszonylag háborítatlanul létezhetnek. Ezért szükséges az alapos időszakos nagytakarítás.

A közegészségügyi protokoll szerint az időszakos nagytakarításra havonta sort kell keríteni. Az előírások szerint ilyenkor szabaddá kell tenni a tisztítandó felületeket, el kell húzni a falaktól minden mozdítható tárgyat, bútort, berendezést, eszközt. A konyha nagytakarítása profikra bízandó folyamat, nem mindegy ugyanis, hogy milyen szennyeződést és milyen felületet milyen szerekkel, milyen eszközökkel és milyen védőfelszerelésben tisztítanak. A konyhai nagytakarítás során erős savakkal és lúgokkal, maró anyagokkal dolgoznak, használnak habzó tisztítószert speciális eszközökkel a függőleges felületeken annak érdekében, hogy minél rövidebb idő alatt a berendezések felületének károsítása nélkül távolítsák el a felületről a leégett, letapadt szennyeződéseket, melyek napi takarítás során a napi tisztítószerekkel, nem eltávolíthatóak.

A nagytakarítás során portalanítjuk a felületeket, öblítünk, ezután látunk hozzá a vegyszeres takarításnak. A takarítás során mindig felülről lefelé és belülről kifelé takarítunk: első a plafon, utolsó a padló, a konyhából indulva jutunk el a kiszolgáló helyiségekbe, raktárakba is. A nagytakarítás során minden mosható felületet először a megfelelő szerrel tisztítani majd fertőtleníteni kell.

Nagytakarítás során a konyhában található összes fellelhető berendezést is megtisztítjuk és fertőtlenítjük: sorra kerülnek a szellőző rácsok, főző- és sütőzsámolyok, tűzhelyek, melegítők  hűtők, fagyasztók, a pára- és zsírelszívók is. A zsírelszívók esetén a tűzrendészeti előírás szerint a légkiömlőt is évente egyszer zsírtalanítjuk és tisztítjuk.

A konyhai nagytakarításunk kiterjedhet az alapanyag-tárolókra is. Mivel ennek során minden itt fellelhető anyagot kézbe kell venni, mód van a raktárrend kialakítására, a sérült csomagolású, esetleg lejárt szavatosságú termékek eltávolítására is.

Az Assist-Trend Kft. segít Önnek megszervezni és kivitelezni szakértő módon a konyhai nagytakarítást. Kollégáink igény esetén felülvizsgálják a konyhai folyamatokat, tanácsot adnak a higiéniai folyamatok kialakításában, a  nagykonyha napi takarításában. Megbízás esetén az időszakos, konyhai nagytakarítás elvégzését is vállalják a - megbízó számára megfelelő -munkaidőn kívüli időszakban. Nagytakarítási szolgáltatásunk iránti igény esetén kollégáink a takarítandó helyszín ingyenes előzetes felmérése után adnak konkrét árajánlatot.

Keresse kollégáinkat a  szakerto@assist-trend.hu  e-mail címen és kérje ingyenes felmérésünket és árajánlatunkat!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek