Duni ecoecho

 

A makrotrendek és modern rohanó életstílusunk megváltoztatta étkezési szokásainkat. Az elviteles étkezési megoldások iránti igény egyre növekszik, ezzel együtt a környezettudatosság is növekszik, a fosszilis alapú műanyagokkal kapcsolatos szabályok szigorodnak. Az étel csomagolásának fenntarthatóbbnak kell lennie. A Duni az élen jár a rostalapú megoldások terén.

Öt évvel ezelőtt a Duni még szinte kizárólag fosszilis alapú műanyag, egyszer használatos termékeket kínált. „Akkortájt hoztunk egy stratégiai döntést, miszerint az első számú „zöld” céggé válunk, és hogy innovációs projektjeink 50 %-ának környezettudatosnak kell lennie” - mondja Linus Lemark az Étkeztetési Szolgáltatási Részleg Üzleti Igazgatója.

 

 

 

 

 

 

Eközben a környezettudatosság lendületet kapott és 2018-ban fordulóponthoz érkezett. Az EU törvényjavaslata  kimondta, hogy csökkenteni kell a műanyag termékek, például szívószálak, tányérok és evőeszközök használatát.  Verseny bontakozott ki a piac szereplői közt a fosszilis alapanyagokból készült műanyagtermékek kiváltására.

 

 

 

A Duni ecoecho termékeinek eladása 2017-ben 24%-kal, 2018-ban ugrásszerűen 36%-kal nőtt.

Linus szerint „Az étterem szegmensen belül a gyorsétterem szegmens növekszik a leggyorsabban, amely a vezető a fenntartható egyszer használatos és elviteles csomagolási megoldások használatában.” Az urbanizáció, az egyszemélyes háztartások számának növekedése és a mobil életstílus együtt generálták az igények növekedését elviteles és azonnali gyors étkeztetési megoldásokra, és ez a trend még jó ideig nem fog változni.

„Ez egy  nagyon izgalmas kihívás számunkra – mondja Linus- főleg az új rost alapú anyagok innovációja. A Duni pl. olyan termékeket vezet be 2019-ben, amelyek Európában fűnyírás során keletkezett zöldhulladékból készülnek.”

 

 

 

 

Nemcsak az új, innovatív anyagok jelentik a megoldást. A Duni aktívan dolgozik rajta, hogy különböző anyagokat új módon kombináljon össze, illetve már meglévő anyagokra új alkalmazásokat találjon: mint például a préselés után a cukornádból visszamaradó száraz anyag felhasználása - amelyből a „Love Your City” kávéspoharak készülnek, vagy  a nyolcszögletű salátástálak, amelyeket 2018-ban vezettek be a klasszikus Octaview® termékszéria alapján készült, de fenntartható rostanyagból.

 

 

 

 

Nagyon sok izgalmas megoldással fogunk találkozni a közeljövőben. Két évvel ezelőtt a Duni elhatározta, hogy minden innovációs projektje ökoprofilú lesz, 2018-ban már láttuk, hogy jól döntöttünk.  A piac folyamatos figyelése és a dinamikus együttműködés kialakítása kulcs lehet a Duni innovációs folyamatának előre mozdításához. -mondta Linus. Ahhoz, hogy vezetők maradhassunk a fenntartható elviteles ételcsomagolás terén, elengedhetetlen, hogy különböző érdekeltekkel együtt partnerek legyünk a teljes láncban az ötlet megszületésétől a piaci koncepció kialakításáig.

Környezetbarát Duni termékeinket megtekintheti az alábbi linken: 

Környezetbarát Duni megoldásokkal kapcsolatosan keresse szakértőinket a szakerto@assist-trend.hu e-mail címen. 

Sutter Zero

Sutter Zero környezetbarát tisztítószercsalád

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk