Sutter Zero

 

A XXI. század kihívásainak megfelelve az Assist-Trend Kft. a környezetbarát tisztítás módszereinek  és vegyszereinek  előtérbe helyezésének érdekében bővebb tájékoztató kampányba kezdett a kínálatában szereplő környezetbarát termékek népszerűsítése érdekében.

Stratégiai Parterünk a Sutter Professional, mely több mint 50 éves múlttal, olasz szívvel és svájci precizitással rendelkező multinacionális cég, a XXI. század problémáira reagálva évek óta fejleszt, gyárt és forgalmaz környezetbarát, Zero fantázianevű termékeket, melyek egy részét partnereink már ismerik és használják.Azért, hogy a környezetbarát termékek választása révén a környezet védelme még hangsúlyosabbá válhasson, a választási lehetőségek közt szerepelhessen, fontosnak tartjuk bemutatni a Sutter Zero termékek előnyeit és a tisztítás minden területét átfogó választékát.

A környezetbarát termék innovációja régi álma volt a Sutter Professionnak, hiszen a cég minden innovációja és fejlesztése központjában a környezettudatosság áll. A termékkör 2015-ben került Zero márkanéven forgalomba. Az eredeti receptúrák, szín és választék kis mértékben ugyan változott az idő folyamán, alapvető tulajdonságukban azonban nem:

 

    - A termékek mindegyike mind aerob mind anaerob (oxigénben gazdag és oxigénben szegény) feltételek mellett  biológiailag teljesen lebomló

     - A termékekben a nehézfémek – amelyek számos allergiás reakció kialakulásáért felelősek lehetnek - minden esetben a biztonságosnak minősülő határérték alatt maradnak,  a termékek nem tartalmaznak nikkelt, kómot és kobaltot sem.

    - A gyártás során felhasznált anyagok  egyáltalán nem, vagy csak elenyésző mértékben tartalmazzák a 26 leggyakoribb allergén bármelyikét, ezért a Zero termékeknek nincs szüksége allergiás reakciókra figyelmeztető címkére sem.

      - A termék Paraben-mentes. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert a Paraben endokrin károsítónak minősül ezért a kozmetikai    iparban is korlátozottan alkalmazható csak. A tisztítószerek összetételében a felhasználása nem korlátozott, ennek ellenére a Zero termékek egyáltalán nem tartalmazzák.

    - Mivel teljes mértékben biológiai eredetű alapanyagokból készülnek melyek könnyen egyszerűen és teljes mértékben lebomlanak, a termékek nem minősülnek veszélyesnek. Kivételt képeznek a Zero extra koncentrátumok, melyek rendelkeznek veszélyességi piktogrammokkal is.  

    - Termékeik -a különösen savas és lúgos termékek kivételével -  bőrgyógyászatilag teszteltek, és bizonyítottan megfelelnek a bőrtolerancia-vizsgálatnak. A Sutter csoport ezen felül kutatásai során egyáltalán nem végez semmilyen állatkísérletet.

A Sutter Professional termékeiben található természetes összetevők a következők:

             

APG ( Alkil-poliglikozid) mely burgonya és kukorica feldolgozásából származik. Bőrápoló tulajdonsággal rendelkezik, elsősorban kozmetikumokban használják

Kókusz szappan, melyet a kókuszolaj elszappanosításával nyernek. Oldja a zsíros szennyeződéseket, bőrpuhító és bőrirritáció-csökkentő hatású anyag.

Citromsav, melyet a citrusfélékből nyernek, pH szabályozóként biztosítja a megfelelő kémhatást. Elsősorban vízkőoldó Zero termékekben használják.

Illatanyagok, melyek megfelelnek az Ecolabel és az IFRA feltételeinek.

Etil-Alkohol, mely a cukorrépa erjesztéséből származik, oldó és fertőtlenítőszerként használható a termékekben illetve elősegíti a termék párolgását és így a gyors száradást.

Tejsav, mely szintén a cukorrépa erjesztéséből származik, és a citromsavhoz hasonlóan vízkőoldásra és fertőtlenítésre használható adalékanyag.

A Sutter Zero termékek oldalunkon az alábbi linken elérhetők: 

Megfelelő megoldás bármilyen felületre!

Duni ecoecho

Környezetbarát Duni termékek az Assist-Trend választékában

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk